druh zeleniny | teplota (°C) |
vlhkosť (%) |
vetranie |
uchovateľnosť (dni) |
artičoka | 0 až +0,5 |
90-98 |
1 |
14-21 |
baklažán | +7 až +10 |
85-90 |
1 |
7-14 |
brokolica | -0,5 až +1 |
93-95 |
2 |
10-24 |
cesnak | 0 až +2 |
60-70 |
3 |
140-240 |
cibuľa | -3 až +2 |
65-75 |
3 |
150-240 |
cukina | +5 až +10 |
95-98 |
2 |
7-14 |
čakanka | -1 až 0 |
90-95 |
1 |
14-21 |
červená repa | 0 až +1 |
95-98 |
1 |
120-180 |
čierny koreň | 0 až +1 |
90-98 |
1 |
60-120 |
fazuľové lusky | +3 až +10 |
90-95 |
3 |
8-10 |
hrachové lusky | -5 až +4 |
90-95 |
1 |
14-28 |
chren | -2 až +0,5 |
95-98 |
2 |
300-360 |
kapusta letná | -0,5 až +0,5 |
85-90 |
2 |
30-50 |
kapusta zimná | -0,5 až 0 |
93-98 |
2 |
120-210 |
kapusta pekingská | -0,5 až +0,5 |
95-98 |
1 |
14-28 |
karfiol | -0,5 až 0 |
90-95 |
2 |
35-70 |
kel hlávkový | -1 až +1 |
90-95 |
2 |
30-50 |
kel ružičkový | -1,5 až +1 |
90-95 |
3 |
30-40 |
mrkva | -0,5 až +0,5 |
90-95 |
2 |
120-180 |
paprika zeleninová | +8 až +12 |
85-90 |
2 |
10-20 |
paprika-odrody necitlivé na chlad | +0,5 až +2 |
85-90 |
2 |
35-56 |
paradajky nezrelé | +7 až +14 |
85-90 |
3 |
31-60 |
paradajky zrelé | +1 až +8 |
85-95 |
1 |
14-21 |
paštrnák | 0 až +1 |
90-95 |
1 |
60-120 |
petržlen koreňový | -1 až +1 |
90-95 |
2 |
30-120 |
pór | -1 až +1 |
85-90 |
1 |
30-60 |
reďkovka | 0 až +1 |
90-95 |
1 |
14-21 |
šalát hlávkový | 0 až +0,5 |
85-90 |
1 |
14-21 |
špargľa | 0 až +2 |
90-95 |
1 |
14-21 |
špenát | -1 až -0,5 |
90-95 |
1 |
10-20 |
tekvica | +8 až +13 |
70-75 |
1 |
90-180 |
uhorky | +1 až +10 |
90-95 |
1 |
7-14 |
zeler buľvový | -0.5 až +0.5 |
90-95 |
2 |
60-210 |